Uitstap Hidrodoe & Netepark

Op zondag 9 juni maakten we met de jongste zwemmertjes van onze zwemschool een spetterende uitstap naar Herentals. Het werd een fantastische dag boordevol waterplezier!

Om 08.30 uur namen we vol verwachting de trein naar Herentals. Daar aangekomen vertrokken we, in gezelschap van een heerlijk zonnetje, voor een wandeling van ongeveer een half uurtje naar onze bestemming, het  water-doe-centrum Hidrodoe, gelegen in een rustige, bosrijke omgeving vlakbij het sportcentrum van Bloso.

Tijdens ons bezoek aan Hidrodoe maakten we kennis met de wondere wereld van “water”. We startten onze dag met een leuke, educatieve 3D-animatiefilm “Teruggespoeld”, waarin Spetter, Drip, Drup en Smos, de bacterie, ons mee namen doorheen het productieproces van drinkwater.

Daarna maakten onze zwemmertjes kennis met water in al zijn vormen. Er waren heel wat doe-activiteiten waardoor ze zelf de krachten van het water konden ervaren: een waterstofraket lanceren, mega zeepbellen toveren, de grootste indoor-draaikolk in Europa maken, waterdammen bouwen, een duikboot laten zinken, buiten onder de waterparaplu lopen, de schroef van Archimedes hanteren, … Ze mochten het allemaal zelf doen en uitproberen. Water is energie, water is plezier.  In Hidrodoe hebben we dat alvast ondervonden. Het werd een fascinerend wateravontuur!

In het Watercafé van Hidrodoe, konden we ’s middags terecht om ons lunchpakket op te eten. We konden er à volonté fris kraantjeswater drinken uit onze prachtige beker, die we als aandenken mee naar huis mochten nemen.

Na de middagpauze kregen we als leuke en leerrijke aanvulling op ons bezoek nog een demo, waaraan onze zwemmertjes actief deelnamen. Op een interactieve en speelse manier gaf een matroos ons wat meer uitleg over het overleven op en in het water. Zo leerden we onder andere wat te doen in geval we door een haai worden aangevallen. Taekwondo!

Hierna vertrokken we naar het zwembad van het Netepark voor een afkoelende plons. Nadat onze zwemmertjes zich hadden uitgeleefd in het recreatiebad met zijn stroomversnelling, whirlpool, watersproeiers, en waterglijbaan, maakten zij zich, na het verorberen van een overheerlijk waterijsje, meester van de speeltuin bij het Netepark.

Om 16.15 uur zaten de activiteiten erop en vertrokken we terug te voet richting het station van Herentals waar we de trein naar Antwerpen namen. Zoals gepland kwamen zwemmertjes en begeleiders rond 17.30 uur moe maar tevreden terug aan in Berchem, na een fantastisch leuke, zonnige, leerrijke en vooral waterige dag.

Hartelijk dank aan de organisatoren van deze reuze-fijne en zeer geslaagde uitstap: Martine Loeckx, Zwemschoolverantwoordelijke, en Alain T’Syen, Voorzitter Synchroon Zwemmen en Diensthoofd Communicatie en Hidrodoe voor PIDPA.

Zeker voor herhaling vatbaar.

Dominique, lesgeefster 8+

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.