Richtlijnen HERopstart ten gevolge van Corona virus

**update 21/09/2020**

Op dinsdag 2 september ging het zwemseizoen 2020-2021 van start .  Om dit allemaal ‘gezond’ te laten verlopen, moeten we ons aan enkele hygiënische richtlijnen houden. Voor deze richtlijnen baseren we ons enerzijds op het draaiboek voor heropstarten in coronatijden van de Vlaamse Zwemfederatie (www.zwemfed.be) en anderzijds volgen we de richtlijnen die uitgeschreven worden door de zwembaden.

De richtlijnen van het zwembad zullen duidelijk uithangen in het gebouw. Deze richtlijnen primeren steeds op diegene die in dit CoronaProtocol opgenomen werden.

Het volledige protocol kan u in de pdf vinden maar we vatten de belangrijkste vuistregels even samen:

  • Blijf thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende symptomen hebt: “keelpijn, neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid, verlies van geur of smaak, braken, diarree of koorts (vanaf 38°c)”(*) Neem steeds contact op met uw huisarts en volg het verdere advies van uw arts.
  • Zwemmers die een hoog-risico contact hadden, komen twee weken niet trainen. Dit geldt ook voor iedereen die terugkomt uit een rode zone.
  • Heb je een huisgenoot met symptomen (*), dan sla je alvast de trainingen over tot iedereen in het gezin weer genezen is.
  • Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes zo mogelijk; was handen en armen direct na hoesten met water en zeep.
  • Vermijd het aanraken van het gezicht.
  • Schud geen handen, geef geen knuffels.
  • Tijdens een bezoek aan onze stedelijke zweminfrastructuur is het dragen van een mondmasker verplicht tot in het zwembad (dus ook in de kleedkamers)
  • Hou steeds rekening met de 1,5m -regel tussen elke persoon (>12 j) of tussen elke bubbel.

Gelieve dit protocol ten alle tijde na te leven. Zwemmers of ouders die zich niet aan de regels houden zullen verzocht worden het zwembad te verlaten. Iedereen die naar de training komt, is verondersteld op de hoogte te zijn van de regels. Eventuele aanpassingen worden via Twizzit/website gecommuniceerd. Voor alle Corona gerelateerde vragen mail naar info@kazsc.be.

Alvast bedankt voor jullie medewerking zodat alle trainingen op een veilige manier kunnen doorgaan.

Richtlijnen specifiek voor de Zwemschool en Recrea

Richtlijnen specifiek voor de competitie groepen

Richtlijnen voor de trainers per zwembad

mvg

het zwemcomité

Meer dan zwemmen alleen…