Tegemoetkomingen lidgeld

Beste ouders,

Bij aanvang van een nieuw sportjaar komt het onvermijdelijke topic van de lidgelden weer aan bod. Weet dat wij als club al het mogelijke doen om dit zo goed mogelijk onder controle te houden om het lidgeld binnen te perken te houden.

Daarnaast geven wij u graag nog volgende informatie mee welke jullie kan helpen om een deel van deze kosten te recupereren. Indien u hier bijkomende informatie over zou wensen aarzel dan zeker niet om iemand van het bestuur aan te spreken, rechtstreeks of via de trainer en wij zullen u hier met plezier zo veel mogelijk in bijstaan.

Tegemoetkoming mutualiteiten

(*) Bij de verschillende mutualiteiten kan je jaarlijks een deel van het lidgeld van een sportclub terugbetaald krijgen. Het bedrag dat terugbetaald wordt is afhankelijk van mutualiteit. Via onderstaande links kan je het aanvraagformulier afdrukken, kies voor het ziekenfonds waar je bent aangesloten.

In Twizzit kan u het document downloaden dat u bij uw mutualiteit kan indienen als bewijs van lidmaatschap van een sportclub. Na uw inschrijving en betaling krijgt u een melding – en kan u dit document downloaden. U kan het nadien ook terugvinden onder de tab ‘media’.

Christelijke Mutualiteit (CM)
Liberale Mutualiteit
Vlaams neutraal ziekenfonds
Euromut
Onafhankelijk ziekenfonds
Securex
Partena
Socialistische mutualiteiten (Voorzorg)
Hulpkas voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (HZIV)

(*) Daarnaast kan je bij een aantal mutualiteiten een tegemoetkoming krijgen voor deelname aan sportkampen, dit dan specifiek voor de kinderen uit de competitie die deelnemen aan de stage. Bij OZ is dit bv een tegemoetkomen van 5€/dag – voor 11 dagen kan je dus 55euro recupereren van het stagegeld.

Tegemoetkoming vanuit Stad Antwerpen en/ of districten

Voor inwoners van Borgerhout voorziet het district Borgerhout een terugbetaling van een deel van het lidgeld:

€ 20 = zonder statuut verhoogde tegemoetkoming:

  • De jonge sporter krijgt 20 euro terugbetaald van het district.
  • ​Aanvraag: de sportclub vraagt deze ‘Jeugdsportkorting’ aan voor al haar Borgerhoutse leden via de sportdatabank. Per lid is er een ingevuld en ondertekend aanvraagformulier.
  • Twee aanvraagdata: 1 maart of 1 november.

Max. € 150 = met statuut verhoogde tegemoetkoming: 

  • De jonge sporter met VT-statuut die geen recht heeft op een vrijetijdstoelage van het OCMW, kan een terugbetaling krijgen tot maximum 150 euro.
  • Je betaalt zelf minstens een eigen bijdrage van €50 van je lidgeld, vermeerderd met de korting die je krijgt bij het ziekenfonds.
    • Bijvoorbeeld, het lidgeld = 115 euro, je krijgt 15 euro van het ziekenfonds, dan krijg je nog 50 euro subsidie, dus je betaalt nog slechts 50 euro zelf.
  • Aanvraag: de aanvrager kan het aanvraagformulier ofwel in het districtshuis van Borgerhout, ofwel bij Buurtsport (Damplein 31, 2060 Antwerpen), ofwel bij de sportclub afgeven.

Meer dan zwemmen alleen…