Vlaamse Kampioenschappen

Ondertussen zijn de Vlaamse kampioenschappen iets meer dan een week geleden en (bijna) alle zwemmers hebben kunnen genieten van hun vakantie. Of dit nu lekker luieren is in de zetel omdat het buiten sneeuwt of net op de ski’s in die lekkere sneeuw, iedereen is zijn batterijen goed aan het opladen om het tweede deel van het seizoen goed te beginnen. Vooraleer we terug starten met trainen is het altijd wel leuk om een balans op te maken van de geleverde prestaties.

Afgelopen VK werden door heel wat zwemmers persoonlijke besttijden gezwommen op verschillende nummers. Daarnaast zorgden deze besttijden voor enkele zwemmers voor finale plaatsen en zelfs podiumplaatsen. Zo behaalde Sterre Rymenants finale op de 50, 100 en 200 schoolslag en werd ze in deze finale mooi 3e op de 50 schoolslag en op de 200 schoolslag werd ze 3e bij de 14 jarige . Elin Van Den Borre zwom geen finale maar werd wel mooi 3e op de 200 rugslag bij de 14 jarige. Eva Lamotte behaalde een tweede plaats in de B-finale van de 50 en de 100 vlinderslag.

Bij onze zwemmers die in de selectie zwemmen werden er ook mooie resultaten behaald. Niels Callewaert wist 2 finale plaatsen te veroveren en kon deze in die finale bevestigen met 2 Vlaamse titels. Niels werd 1e op de 50 en de 100 schoolslag, dit met 2 nieuwe besttijden en bij gevolg ook twee nieuwe clubrecords. Renzo Jansens zwom in de finale van zijn 100 crawl onder de ‘legendarische’ 54, voor vele een hele mijlpaal. Vincent Vanersypen zwom 2 maal naar de A-finale, een maal op de 50 vlinder en een maal op de 100 vlinderslag. In deze Finale werd hij respectievelijk 3e op de 50 en 100 vlinder in zijn leeftijdscategorie. 

Dikke proficiat aan al deze atleten in het bijzonder maar natuurlijk ook aan iedereen die heeft deelgenomen en hier de afgelopen maanden naartoe heeft gewerkt!!Geniet nog van de laatste dagen rust en tot snel.Voor eventuele foto’s verwijzen we door naar de Facebook van de Vlaamse zwemfederatie.
Het trainers-team van KAZSC