Rosas 2013 – deel 1

Zondag: Aankomst
Toen we zondag aankwamen in Rosas, na een lange busreis was het stralend weer, dat gaf ons goede hoop voor de rest van de week! De +12 competitie maakte van het mooie weer gebruik een wandelingetje te maken richting het stadje met de vele leuke winkeltjes. Mathias en Mathias vonden dit het ideale moment zich voor te doen als straat verkopers en zo wat centjes te verdienen voor de rest van de vakantie. Als tegenprestatie kroop Christophe als trainer in een badje vol met kleine visjes.
De LS had nog een kleine zwemtraining voor de boeg toen ze van de bus stapte die ze met het nodige enthousiasme aflegde. ‘s Avonds was iedereen bek af, en kroop dan ook vroeg in zijn bed om de rest van de stage te kunnen knallen!

Maandag:
Toen we ons eerste ontbijt achter de kiezen hadden stonden de zwemmertjes van LS al weer klaar om naar het zwembad te trekken. Vreemd genoeg lag er tijdens deze eerste ochtendtraining een 9de zwemmer in de baan! Het was Marijke, de mama van Eline. Marijke zorgde zelfs voor een extra uitdaging voor deze stage, als de zwemmertjes en trainsters van LS haar 100m crawl kunnen laten zwemmen tegen het einde van de week, dan hangt er een kleine beloning aan vast! Alvast een goede reden om de grootste supporter in onszelf naar boven te halen!

De oudere zwemmers van de +12 competitie hadden in de voormiddag een looptraining gepland. Deze is helaas niet kunnen doorgaan wegens het slechte weer. Ze speelde in de plaats een groot spel waarbij de winnaar telkens paaseitjes kreeg. De inzet was dus groot, ze hadden niets te verliezen en gaven dan ook alles tijdens het spel van de week: Jungle Speed!

Helaas bleef het heel de namiddag door regenen en kregen we niet de kans om veel buiten te spelen. Dit hield de LS echter niet tegen, ze duffelden zich goed in, trokken allemaal hun warme kleren aan en konden zo toch een klein uurtje van het strand genieten. Ze werkten met succes ook hun eerste uurtje lichaamsbesef af. Bij de ene ging dit al iets gemakkelijker dan bij de andere, het was dan ook nog maar de eerste keer en ze hebben deze week nog veel tijd om te oefenen!

Terwijl de zwemmers van LS verder ravotten was het voor de +12 competitie tijd voor de eerste zwemtraining. Deze ging zo vlot dat ze zelfs enkele meters extra hebben gezwommen! Dit zou mischien voor een klein deeltje kunnen liggen aan het mooie zwembad dat we hier ter beschikking hebben en het lekkere eten dat we hier krijgen!

Ziezo dit was al een kort verslagje van de eerste twee dagen. Het vervolg komt doorheen de rest van de stage!

Vele groetjes aan het thuisfront van de zwemmers van de leerling sportzwemmers en de 12+ competitie!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.