Onze thuiswedstrijd: 27/11/2011

Afgelopen weekend was het onze eerste wedstrijd in eigen bad. Enkel onze B-zwemmers en eendjes mochten starten, maar dit hebben ze allen uitstekend gedaan! Bijna op elke afstand en in elke categorie stond er een AZSC-zwemmer op het podium. Een overzichtje hieronder.

De middag begon met de 200m wisselslag. Margaux verbeterde hierop haar besttijd met maar liefst 22 seconden en werd zo 3e! Vincent deed 2 seconden van zijn tijd af en werd 1e! Mathias werd sterk 2e, Philippe werd 1e bij de Kadetten en Samuel 1e bij de Seniors. Enkel Seppe werd uitgesloten door zijn keerpunt van rug naar schoolslag…

Daarna stond er de 200m ss op het programma. Bij de dames kwam enkel Katrien aan de start. Zij verbeterde haar tijd met 1.5 seconde en werd 1e bij de Seniors. Bij onze heren zwom Jelle een eerste plaats met een dikke besttijd (-9 seconden), Stef werd 2e eveneens met een besttijd (-2seconden) en Quinten werd jammer genoeg uitgesloten bij zijn keerpunt.

En toen was het eindelijk aan onze eendjes. Enkel Britta kwam aan de start maar zwom op de 100m ss een zeer mooie tijd en werd 4e!

Op de 100m vlinderslag zwom enkel S2bO. Verena werd 2e met een besttijd (-3seconden). Onze vlinderslagspecialiste Margot werd eveneens 2e met een besttijd! En Samuel werd 1e bij de Seniors.

Hierna was het weer aan onze eendjes. Zij mochten deze keer van start gaan op de 100m vrije slag. UrhalHan werd 2e in een zeer sterke tijd: 1.25.48 !! Hij verbeterde zijn besttijd met maar liefst 10 seconden. Arthur werd hierop 8e maar verbeterde ook zijn tijd!!

Op de 100m rugslag hadden we zeer veel zwemmers. Bij de benjamins werd Margaux 3e (besttijd -3), Saartje 5e (besttijd -6). Bij de miniemen werd Jo knap 2e (besttijd -2), Kyra 4e, Nina 5e (besstijd -3). Bij de kadetten werd Margot 2e (besttijd -2) en Sophie 3e (besttijd -2).

Bij onze heren benjamins werd Gaetan 1e! (besttijd -4). Pjotr werd 3e (besttijd -3) en Jonas knap 7e.
Bij de kadetten werd Philippe 2e, en David 3e.

Als laatste afstand voor de eendjes mocht Britta de 100m wisselslag zwemmen. Ze werd jammer genoeg uitgesloten..

100 wisselslag
Bij de benjamins werd Saartje zeer mooi 5e met een zeer mooie besttijd (-11 seconden!) Bij de Seniors werd Anouk 1e en Sofie 3e. Bij de heren benjamins werd Gaetan 1e, Pjotr 2e en Jonas 6e. Onze 3 heren zwommen allen een besttijd!!

Op de 100m schoolslag zwom Verena zich bij de Miniemen naar een 1e plaats, Ilvi kwam als 3e aan met een besttijd en Mara werd 4e eveneens in een besttijd. Bij de Seniors werd Katrien 1e. Bij de heren miniemen werd Quinten 1e en bij de Kadetten werd Henri 1e en David 2e.

De laatste lange afstand van vandaag was de 200m vrij slag. Bij onze Benjamins werd Margaux 4e. Jo werd 3e bij de miniemen. Seppe werd 1e bij de miniemen en Mathias werd hier 3e. Vincent zette zich op een 2e plaats bij de Kadetten.

Het afsluitnummer voor de individuele afstanden was de 100m vrije slag. Bij onze miniemen: Verena 1e, Mara 5e, Perrine 6e, Ilvi 7e, Nina 8e en Kyra 9e, Jelle 1e, Stef 3e.
Bij onze kadetten werd Margot 2e, Sophie 6e, Philippe 2e, Dalil 4e en Henri 5e.
Bij de Seniors werd Anouk 1e, Katrien 3e, Sofie 4e en Samuel 1e.

Leuk detail: De zusjes Katrien en Sofie zwommen naast elkaar en de aankomstrechters konden het verschil niet zien!! Uiteindelijk bleek uit de tijd dat Katrien 2 tienden voor lag!!

Als afsluiter was er een knalnummer. Nadat iedereen zich nog eens goed oppepte (was nodig bij sommigen) werd er nog geknald op de 4*50 vrije slag.
Bij onze heren werden Vincent, Seppe, Philippe en Samuel 2e.
De andere herenploeg werd nipt 4e met Jelle, Pjotr, Gaetan en Mathias. Onze dames wisten dat ze niets tegen AZK konden beginnen, dus dan moesten ze maar KST voorhouden. En dit lukte ook voor Verena, Katrien, Jo en Margot! Ze werden zeer knap 3e.
De andere damesploeg met Ilvi, Kyra, Sofie en Anouk kwam op een gedeelde 4e plaats met KST.

ER WERDEN MAAR LIEFST 44 MEDAILLES BIJ ELKAAR GEZWOMMEN !! Zeer sterk dus, en nog leuker was dat IEDEREEN voor elkaar supporterde en gilde voor elkaar in het zwembad maar ook op de prijsuitreiking. De sfeer zit dus zeker goed!!

2 gedachten over “Onze thuiswedstrijd: 27/11/2011”

  1. Toffe samenvatting van jullie wedstrijden.
    Kan ik echter ergens terecht voor alle uitslagen van de wedstrijden?

    Dank

  2. De uitslag is vanaf heden terug te vinden bovenaan onze blog – onder rubriek “12. Eigen wedstrijden”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.