GOUD voor alle zwemmers!

200m criterium 18/11/2012 Beveren


Bijna content omdat het regent togen we richting Beveren voor de wedstrijd. Wat zou je anders doen op je vrije zondagnamiddag? 😉
Omdat de GPS de straatnaam niet vindt bereikt een stoet vertwijfelde chauffeurs na omleidingen, straten die van rijrichting zijn veranderd en andere overwonnen obstakels, het bad.

 De zwemmers gaan van start met 200 RS. Lander en Gaetan zwemmen een SUPER wedstrijd maar worden helaas uitgesloten. Pjotr P. en Mattias (met 17s!!!) verbeteren hun tijd en Frederik gaat met de gouden plak lopen.
Behalve dat RS van Jo een streling voor het oog is weet ze dit ook nog te verzilveren met een medaille.

 Ondertussen zijn de ‘Jop!’s (Tom) en ‘Hup!’s (Christoph) niet van de lucht…

 Bij de 200SS volgen drie spannende reeksen: Quinten zwemt 12s sneller dan voorheen, in dezelfde reeks verbetert Stef zijn tijd met ruim 4s. In de volgende reeks verschijnen Simon, Jelle K. en Pjotr D. aan de start. Het wordt een spannende wedstrijd waarin Simon (-12s!) goud vangt en Jelle (-6s) zilver, Pjotr (-1s) loopt het ere-metaal juist mis en eindigt op een knappe 4e plaats. In reeks 1 verbetert Andres zijn tijd met 8s en verdient daarmee goud. Bovendien verbreekt hij het clubrecord van AZC dat staat sinds 1982 en dat van Victor Embrechts bij BRABO!! Proficiat!

 
Bij de meisjes schrapt Yara resoluut haar inschrijftijd en zet er een tijd die 5s is sneller neer. Ilvi raakt de tel kwijt en wordt daardoor spijtig genoeg uitgesloten.

 
Na de pauze volgt de 200 WS.
Frederik verbetert knap met een dikke 5s en verdient daarmee een zilveren plak.
Vincent V. , die om onbekende reden met slechts één wedstrijd op het programma staat en zelfs een waarvoor Wouter hem niet inschreef, weet, ondanks zijn teleurstelling zijn tijd bijna 5s te verbeteren. Chapeau, dat getuigt van een echte sportmentaliteit!
Vincent A. zwemt in zijn bekende technisch knappe stijl 6 s van zijn inschrijftijd af.
Jeroen scoort met een verbetering van bijna 4s, brons.
Margaux schittert en zwemt er een dikke 5s vanaf.
Sophie verbetert haar tijd met 3s en kaapt de bronzen medaille voor de neus van anderen weg.

 
Bij de 200 VL, de wedstrijd waarin Vincent V. had willen schitteren, schiet Jelle R. zonder inschrijftijd ineens naar de eerste plaats. Fantastisch!
Ondertussen bereiken we in het zwembad tropische temperaturen!
Quinten, Gaetan en Lander verbeteren hun tijd op 200 VS op spectaculaire wijze: respectievelijk 8s, 11s ( brons!) en 18s eraf!
Verder noteren we knappe prestaties van Saartje (-5s), Mattias (-5s),Sophie (-3s), Simon (-2s, brons!) en Pjotr P. (-1s).
Jo, Margaux, Stef, Pjotr D. en Vincent A. hebben meer last van de hitte en eindigen ongeveer status quo. Ook Andres en Yara evenaren hun inschrijftijd, wat nog altijd goed is voor een gouden en een bronzen medaille. Jeroen moet een weddenschap bezuren en Jelle K. heeft alles gegeven in de eerste wedstrijd.

 
Hoewel de medaille ceremonie op zijn minst opmerkelijk te noemen is (Ilse, onze onfortuinlijke afgevaardigde, heeft de eer ze te overhandigen aan de rechtmatige eigenaar) heeft mijns inziens GBZ de spijker op de kop geslagen door aan elke deelnemer een gouden medaille uit te reiken.

 
Gefeliciteerd trainers en zwemmers!

Een gedachte over “GOUD voor alle zwemmers!”

  1. Schitterend geschreven en nog mooiere resultaten & prestaties!
    En niet te vergeten: Andres die een zeer oud clubrecord van de tabellen veegt op de 200m schoolslag!

    Toppers?! Dat zijn ze zeker!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.