Carl verliest in Mol fles champagne terwijl hij in Merksem is…

Zaterdag 6 december was het dan nog eens wedstrijd voor de sportzwemmers S2 van Carl.
Carl ging met het grootste deel van de groep naar de avondwedstrijd van Merksem, maar Brit en Jeroen hadden gekozen voor de lange afstand wedstrijd van Mol.Britt moest een 800 meter vrije slag zwemmen om te mogen deelnemen aan de Vlaamse jeugdkampioenschappen en Jeroen wilde zijn lievelingswedstrijd (1500 vrije slag) nog eens zwemmen in klein bad.

Ze werden hier begeleid door Eddie Van Doninck die op de wedstrijd aanwezig was met Jens Smeyers, een zwemmer van de jeugdkernploeg.

Het beloofde een lange wedstrijd te worden want er waren 10 reeksen 800 m vrije slag voor meisjes en 6 reeksen 1500 m vrije slag voor jongens.

 

Britt mocht al meteen in de eerste reeks van start gaan. Als kleinste van de reeks heeft ze bijzonder goed gezwommen en kwam als eerste aan. Ze kon een schitterende tijd van 12.12.22 neerzetten.

Jeroen moest de voorlaatste reeks van de avond zwemmen. Hij wilde proberen onder de 18 min. te geraken. Dit was een ambitieus plan want zijn best tijd (groot bad) was 18.47.51. Carl had hem zelfs een fles champagne beloofd als dit zou lukken. En … hij zwom zijn 1500 m in 17.38.09 wat goed was voor een eerste plaats (verschil van bijna 50 sec. tov 2de miniem), een jonge haai, een lange wapper en 17 rudolph punten.

Proficiat zwemmers en nog eens bedankt Eddie om deze twee zwemmers zo goed te begeleiden en bedankt Carl voor al de speciale training die ze kregen voor deze wedstrijd.

Karen