Carl leeft op een wolk na Vlaamse Jeugd

Daar was dan het eerste piekmoment voor S2, zij moesten iets laten zien. Spanning ,stress, jazeker toch een beetje ,zelfs veel bij de trainer.

Maar geen probleem , vanaf het eerste moment nam Jeroen alle twijfels weg. In een tacktisch knap gezwommen 400m pakte hij de 2de plaats.En dit was nog maar het begin. Dezelfde morgend herhaalde Antonio  deze prestatie op de 100m SS en mocht ook hij een zilver plak in ontvangst nemen.Zo verder doen moest Antonio gedacht hebben en hij vulde zijn trofeeën kast ,diezelfde namiddag, verder aan met zilver op de 200 SS en brons op de 400 wissel.

Maar ook Cis had tussenin een podium plaats veroverd : zilver op de 200m VS

En dan zeker niet te vergeten de bloedstollende aflossingen van zaterdag: eerst de benjamins meisjes in de 4 x 100 VS met onze Tine. Zij stelde als 3de zwemster even orde op zaken en nam resoluut de leiding die werd volgehouden door de slotzwemster : Goud. Bij de jongens benjamins ( 4 x 100 wissel met Cis en Victor ) werd een 2de plaats gezwommen dankzij Victor , die vanuit een verloren gewaande situatie opklom naar de tweede stek.

De miniemen meisjes ,met Lotte, strandde op een 4de plaats.En bij de jongens miniemen (met Antonio & Jeroen) zorgde Jeroen voor  spektakel door als slotzwemmer vanuit 5de stelling naar brons te zwemmen.

 

Op zondag beet Lotte de spits af in een knappe 400m met een mooie 7de plaats.Waarna Jeroen aan het langere werk (1500m) begon. Ook hier weer een knappe 2de plaats in een tijd van 17 min 47 sec.

 

In de namiddag zette Cis het medaillefeest verder met een  medaille op de 100 VS, 3de plaats.

En daar is hij nogmaals, Jeroen gelukte er zelfs in op de 200m VS ,voor hem relatief kort nummer, een bronzen plak binnen te halen. 

En natuurlijk nog de aflossingen.

Hier hadden wij deelnemers bij de 4 x 100 VS jongens

De jongeren ,met Cis en Victor, kaapten hier de bronzenplak weg. Antonio en Jeroen maakten deel uit van het “dreamteam” miniemen ; zij zwommen naar goud , met dank aan Lorenz Wieremans die als slotzwemmer vanuit 3de stek in een bloedstollende race naar de eerste plaats zwom, 4 honderste sneller dan de ploeg van MEGA.

 

En de trainer, die was in de hemel en leefde nog enkele dagen verder op een wolk.

 

 

Carl