BK: Dag 1

Op de eerste dag van de Belgische Kampioenschappen kwamen er al heel wat AZSC-zwemmers aan de start en een aantal onder hen behaalden ook een plek in de finale deze avond.

Op de 50m vrije slag behaalde Jeroen (JKP) een 4e plaats (categorie 15-16) in de series en in de finale 15-16jaar kwam hij ook als 4e aan. Paul-Evert (A-selectie) zwom zich naar een 21e plaats in de categorie 17-18jaar en in de categorie 19+ behaalde Gino (Kernploeg) een 6e plaats.

Daarna was er de 100m schoolslag waar 2 dames aan deelnamen. Anika (S2a) behaalde een 21e plaats in de categorie 15-16 jaar in 1.20.37 en Joyce (A-selectie) zwom in de categorie 19+ een mooie 3e plaats.  In de finale werd zij in de categorie 17+ knap zevende.

200m rugslag: Hier hadden we 2 zwemmers in de categorie 17-18jaar. Ward (Kernploeg) haalde in de series werd hij Belgisch Kampioen 17-18jaar en in de finale 17+ werd hij derde. Jen (S2a) werd in de ochtend 7e in 2.18.67   In de categorie 19+ zwom Mathias (A-selectie) zich naar een 5e plek en in de finale 17+ werd hij 6e.

Op de 100 vrije slag werd Laly (A-selectie) bij de Kadetten in de series en in de finale 15-16jaar knap zevende. Bij de Juniors kwam Magali (A-selectie) aan de start en zij werd 20e deze ochtend. Bij de Seniors hadden we Jolien (Kernploeg) zij werd 2e in de categorie 19+ en in de finale 17+ werd zij Belgisch Kampioen! Joyce en Lynn (Beide A-selectie) werden in de ochtend respectievelijk 5e en 7e.

100 vlinder: Paul-Evert (A-selectie) werd 17e bij de Kadetten en Gino (Kernploeg) werd Belgisch Kampioen 19+ maar in de finale 17+ moest hij toch enkele jongeren laten voorgaan en werd hij 4e.

50 schoolslag: Hier hadden we maar één zwemmer aan de start en dit was Arno (S2a). Hij zwom in de ochtend bij de Kadetten naar een 5e plaats in 32.12 en mocht deze avond nog eens in het water duiken en zwom naar een 6e plaats in 32.08

50 rugslag: Bij de Kadetten werd Anika (S2a) 5e in 31.81 en ook zij mocht vanavond nog er nog eens induiken! In de finale kwam ze tot 31.79 wat haar een 6e plaats opleverde. Lotte (S2a) zwom deze ochtend een 19e tijd in 32.22
Bij de Juniors zwom Magali (A-selectie) een 10e plaats deze ochtend en bij de Seniors zwom Lynn (A-selectie) deze ochtend een 1e plaats en in de finale 17+ werd zij 6e.

De 200m wisselslag leverde Ward (Kernploeg) een BELGISCH RECORD op en natuurlijk werd hij ook Belgisch Kampioen bij de Juniors. Bij de Seniors werd Egon eerste en in de finale 17+ werd hij Belgisch Kampioen.

Op de 200m vlinderslag hadden we één moedige dame, Cathérine (A-selectie), die deze ochtend bij de Juniors 4e werd en zij deed dit in de finale nog eens knap over.

400m vrije slag: Jeroen (Jeugdkern) kwam hier aan de start. Hij werd bij de Kadetten Belgisch Kampioen.

800 vrije slag: Jessy (A-selectie) werd op de lange afstand bij de Seniors knap 2e.

4×100 vrije slag Dames
–> De Kadetten met Laly (A-selectie) werden Belgisch Kampioen!