BJK 2011 in Mol Dag 1 Vrijdag

In barre omstandigheden (Dominique voorspelde regen om 9.00 uur en helaas kreeg ze gelijk!) verschenen onze zwemmers aan de start.

Is het wel opportuun om een Belgisch kampioenschap, waar alle zwemmers een heel seizoen voor trainen, in openlucht door te laten gaan?

Ivan, als allereerste zwemmer, ondertussen bevend van de kou, liet zich niet uit het veld slaan en verbeterde zijn tijd op de 50 VS. Gelukkig behielden Cis, Emiel en Bram al hun tanden; een onfortuinlijke zwemmer brak er een tijdens de startduik in het ondiepe water.

De wedstrijd vervolgde met een hoog ‘splash-gehalte’. Het ene technisch mankement volgde het andere op, het scorebord was enkel van één zijde te zien.

Cis verbeterde zijn tijd op de 200 WS met bijna 4 seconden. De officials lieten met een opgestoken duim aan hun collega’s aan de overkant weten of het keerpunt correct werd uitgevoerd.

De zwemmers werden willekeurig wel of niet aangekondigd door de microfoon; zo miste Emiel bijna zijn start op de 100 VL.

Frederik en Simon verbeterden knap hun tijd op de 100 VS.

Op het podium zagen we ‘oude bekenden’ terug: Tine scoorde zilver op de 100 VS, Victor verdiende brons op de 200 WS. Proficiat!

Tijdens de middagpauze konden onze kinderen uitrusten in de ‘V.I.P.-tent’ (compleet met vloerbedekking!) die BRABO geregeld had omwille van de slechte weersvoorspelling.

In de namiddag liet zowaar de zon zich even zien.

Bram leek even weer in oude vorm en zwom 2 seconden van zijn inschrijftijd af op de 400 VS.

Frederik zwom een mooie wedstrijd op de 100 SS.

Jelka en Audrey schitterden tijdens de 100 VS.

Als klap op de vuurpijl zwom Cis 2.30.80 s op de 200 RS en verbeterde hiermee zijn tijd met 6 seconden!

Op de 4 x 100 WS streden Audrey en Yara om de eer van BRABO.  Jelka ‘vlinderde’ en Lara ‘crawlde’ naar een podiumplaats. Bravo!

Simon, Frederik en Vincent zetten een schitterende prestatie neer op de 4x 100 VS. Simon wist zelfs met andere BRABO-zwemmaatjes een zilveren medaille in de wacht te slepen!

Gefeliciteerd!

Een gedachte over “BJK 2011 in Mol Dag 1 Vrijdag”

Reacties zijn gesloten.