Avondwedstrijd Merksem 1 december 2012

Het Merksemse bad heeft een hoog Moskee-gehalte nadat iedereen zijn schoenen heeft achtergelaten in de hal om het zwembad blootvoets te betreden.
Betreden op eigen risico, want het klein bad wordt gestut wegens inzakkingsgevaar. Geen avontuur is ons te gek! 😉


De wedstrijd wordt voor ons op spectaculaire wijze geopend door Audrey en Jelka met de 100 WS. Ze ontdoen zich respectievelijk 7 s en 2 s van hun inschrijftijd en verdienen daarmee de 1e en de 3e plaats.
Guy, die veel sympathie oogst door galant zijn plaats af te staan om achter een pilaar plaats te nemen blijkt later een verborgen agenda te hebben: hij wil afstand nemen van luidruchtige supporters 😉
Bij de jongens verschijnen de ‘snelle Jelle’s’ aan de start (met dank aan Wouter voor de koek!) Jelle Kruijtzer (zonder inschrijftijd) zet een mooie tijd neer. Jelle Rijnders verbetert zijn tijd met 3s en verdient de zilveren medaille. Andres zwemt vanuit het niets 1.10.14, verdient goud en veegt weeral een clubrecord van het bord! Vincent Vandersypen verbetert zijn tijd met een dikke 2s en verdient daarmee brons.
Maar het is nog niet gedaan met de medailleslag!
Yara verdient goud op de 400 VS en Lara (-11s!) zilver.
Bij de jongens missen we Cis en Dries; we wensen hun veel beterschap!
Maar de anderen nemen de honneurs waar:
Bij de benjamins wordt het podium bezet door KAZSC-zwemmers: Frederik
(-6s) op 1, Gaetan (-19!s) op 2 en Pjotr (-7s) op 3!
Simon zwemt een knappe race en heeft recht op goud, hij verbetert zijn tijd met 11s .
In reeks 1 is het een JKP-onder-onsje. Victor tikt voor Bram en Robby aan maar wordt helaas uitgesloten door een onhoorbaar fluitje. Zo eindigt Bram op de eerste plaats met een knappe tijd (-9s).
…. en Carl zag dat het goed was 😉

Bij de 100RS zwemt Lander een fantastische tijd. Spijtig genoeg wordt hij uitgesloten. Volgende keer beter!
Jen, zwemt ondanks een kneuzing aan zijn hoffa pad, op een haar na een besttijd en verdient hiermee een gouden medaille.
Ondertussen passeert Stefan, in functie van zwemrechter, ons steeds met een uitgestreken gezicht.
Dan volgt de wedstrijd voor de echte ‘diehards’: 400WS!
Het wordt een spannende nek-aan-nek race tussen Jelka en Audrey. Jelka tikt uiteindelijk als eerste aan en verbetert haar tijd met 27s!! Audrey eindigt op een knappe tweede plaats en verbetert haar tijd met maar liefst 28s!!
Bij de heren vangen zowel Jelle R. en Vincent (-9s!) zilver.
Op de 100SS gaan Simon en Jelle K. de uitdaging aan. Bij aankomst gedragen de beiden zich als echte ‘pro’s’ en feliciteren elkaar, hijgend, hangend over de koord met hun prestatie. Terecht; Simon verdient goud (-7s) en Jelle (-5s) brons. Andres zwemt een supertijd maar vergeet na 50m helaas de muur met beide handen aan te tikken.
Bij de 100VS verbetert Lara haar tijd en wint goud, Yara eindigt op de derde plaats met een bronzen medaille.
Bij de Benjamin jongens wacht de kamprechter zo lang met het startsignaal dat Gaetan besluit al te vetrekken. Pjotr, ondanks de basketwedstrijd in zijn benen, verbetert zijn tijd en krijgt de zilveren plak, Frederik is de onbetwiste nummer 1 met een nieuwe besttijd.
Ook Lander zwemt een nieuw persoonlijk record (-3s).
Bij de kadetten eindigt Victor (wilde onder de 56s zwemmen en zwom 55.99s!) op 3, Robby (MZV-A, en zwemmaatje van de JKP) op 2 en Bram op 1!
Jen verdient een zilveren plak.

Veel tijd om van de overwinning te genieten hebben de jongens niet want ze mogen ineens deelnemen aan de 4×50 WS.
Jen vertrekt in RS en bouwt een voorsprong op. Hij wordt afgelost door Robby op de SS, Victor zwemt als een speer op de VL en Bram eindigt in crescendo op de VS.
Het publiek gaat uit zijn dak en de jongens winnen verdiend goud!

Even lijkt het alsof Amand, die fungeert, wordt ‘uitgesloten’ als hij aan de jurytafel wordt ontboden, maar gelukkig berust het op een misverstand dus kunnen we allemaal tevreden huiswaarts (na de nodige consumpties in het cafetaria natuurlijk ;-)) keren.

Hiep hoera voor alle zwemmers, Wouter en Sven!