zwemschool

Onze zwemschool is toegankelijk vanaf 4,5 jaar. De zwemschool wordt beëindigd na het doorlopen van de groepen en voldoende beheersen van de 4 zwemstijlen: vrije slag (crawl), rugslag (rugcrawl), schoolslag en vlinderslag (dolfijn).

Van hieruit gaan de zwemmers ofwel naar het competitief zwemmen ofwel naar het recreatiezwemmen.

 

KAZSC beschikt over 2 zwemscholen:

 1. Arena Deurne
 2. Groenenhoek Berchem

De zwemmer start in één van de 2 zwemscholen. In de zwemschool wordt normaal gestart in de groep kikkers, dit kan van 5 tot 7 jaar. Eventueel kan, na beoordeling van de zwemtest, besloten worden om onmiddellijk in een hogere groep te starten. Hierbij geldt geen beperking tot 7 jaar, maar zal gekeken worden of de zwemmer qua kunnen en leeftijd past in een van de andere groepen van de zwemschool.

 • Inschrijving zwemschool

Inschrijving in de zwemschool zal steeds vooraf gaan aan een test. Er zijn 3 testmomenten per jaar: vóór de kerstvakantie, vóór de paasvakantie en vóór de zomervakantie, met de bedoeling te starten na deze vakanties.

Meer informatie betreffende inschrijving, vindt u onder rubriek inschrijven.

 • Lidgeld zwemschool

Een zwemseizoen loopt van september tem juni. Het lidgeld voor het zwemseizoen van 2018-2019 bedraagt € 260,- + eenmalig € 15,- administratiekosten. Bij latere start in het zwemseizoen, bv. januari, wordt het lidgeld berekend in verhouding van het resterende aantal maanden van het zwemseizoen.

 • Groepen binnen de zwemschool

Klein bad:

 1. kikkers: (4,5 tot 6 jaar)
 2. Pinguïns (5 tot 6 jaar)
 3. Zeehonden1 (6 tot 7 jaar)
 4. Zeepaardjes (7 tot 8 jaar)

Groot bad:

 1. Zeehonden2 (7 jaar)
 2. Otters (7 tot 8 jaar)
 3. Dolfijnen (8 tot 9 jaar)