Recreatie

In deze groep kunnen kinderen vanaf 12 jaar recreatief komen zwemmen. De zwemmer moet een basis hebben van schoolslag, rugslag (rugcrawl)en vrije slag (crawl), alsook van de startduik aangeleerd. De slagen en keerpunten worden verder verbeterd. Ook wordt er verder gewerkt aan het uithoudingsvermogen van de zwemmer. Na het doorlopen van de zwemschool kan men overgaan naar deze groep (recreatie) of competitie.

Voor diegene die geïnteresseerd zijn, zijn er ook wedstrijden waaraan ze kunnen deelnemen. Zwemmers die alsnog interesse hebben voor competitie, kunnen vanuit deze groep overstappen naar Sportzwemmers 3. De zwemmer dient dan te voldoen aan het niveau en verwachtingen van de competitiegroep.

inschrijving en lidgeld

Inschrijving in de zwemschool zal steeds vooraf gaan aan een test. Er zijn 3 testmomenten per jaar: vóór de kerstvakantie, vóór de paasvakantie en vóór de zomervakantie, met de bedoeling te starten na deze vakanties.

Meer informatie betreffende inschrijving, vindt u onder rubriek inschrijven.

Een zwemseizoen loopt van september tem juni. Het lidgeld voor het zwemseizoen van 2020-2021 bedraagt € 265,- + eenmalig € 15,- administratiekosten. Bij latere start in het zwemseizoen, bv. januari, wordt het lidgeld berekend in verhouding van het resterende aantal maanden van het zwemseizoen.

  • Groepen binnen recreatie
  1. zeepaardjes (7 tot 8 jaar)
  2. Octopussen (8 tot 10 jaar)
  3. Orka’s ( 10 tot 11 jaar)
  4. Recrea ( 12 tot 18 jaar)